Marischka Setz

Marischka Setz studeerde Bedrijfseconomie aan de Rijks Universiteit Groningen, met als specialisatie Marketing van Diensten en Industriële Marketing. Daarnaast heeft ze in haar tweede studie Internationale Organisaties, ook in Groningen, diverse deelcertificaten gehaald. Later volgde ze, omdat ze geloofd in permanent ontwikkelen, de studie ‘Algemene Cultuurwetenschappen’ aan de Open Universiteit.

Na haar studie trad ze als marketeer in dienst bij het toenmalige KPN Nederland, waar ze diverse functies heeft vervult binnen zowel PTT Post als PTT Telecom. In deze tijd volgde ze ook een postdoctorale opleiding Logistiek en begon ze les te geven in Dienstenlogistiek aan een Business School.

Na diverse nationale en internationale functies, waarbij de nadruk steeds lag op new business ontwikkelingen en stevige verandertrajecten, maakte ze de overstap naar Aegon Verzekeringen. Hier zette ze in drie jaar tijd voor een van de business units een verandertraject in met als resultante een nieuw assortiment met gestandaardiseerde processen. Als onderdeel van het Aegon MD-programma volgde ze een opleiding aan het IMD in Lausanne (Zwitserland).

Na een korte tussenstop bij een kleine gespecialiseerde consultant begon ze voor zichzelf. Sinds die tijd helpt ze organisaties en professionals te ontdekken waar hun unieke kracht zit en hoe ze die in kunnen zetten om hun gestelde doelen te bereiken. Om klanten daar beter bij van dienst te zijn heeft ze zich de afgelopen jaren ook bekwaamd in diverse coachingstechnieken, waarbij NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) de boventoon voert. In 2012 volgde ze daarvoor de Master opleiding aan de NLPU, bij de University of California in Santa Cruz. Volgens Marischka zijn juist NLP technieken het beste te combineren met de inzichten uit de bedrijfskunde en het waarderend werken.

Marischka publiceerde eerder bij Rozenboom Publishers het standaardwerk ‘Models. Bedrijfskundige modellen met body’. Verder publiceerde ze ‘De top 20 aller tijden’ en ‘De Geld Generator. Succesvol ondernemen vanuit Passie’ en diverse papers. Meer over Marischka en haar manier van werken kun je vinden op: http://elearning.dnhs.nl

Bij Globia Publishers BV zijn de volgende publicaties van Marischka verkrijgbaar:

Verwacht worden:

  • De Geld Generator. Succesvol door de vier ondernemersvragen (her-uitgave)
  • 50+1 modellen voor de bedrijfskundige analyse